Gymnasier bakker op om fælles campusmiljøer

CAMPUS: To af de gymnasier, som både har gymnasiale og erhvervsrettede ungdomsuddannelser under sig, bakker i modsætning til Gymnasieskolernes Rektorforening op om fælles campusmiljøer. Det er en styrke både for det sociale og det faglige miljø, lyder det.
Foto: Colourbox.com
Per Bang ThomsenJesper Birch

Vi har fået skabt et godt, fælles socialt miljø for eleverne, og vi har samtidig gode erfaringer med unge, der har valgt at bytte uddannelse undervejs. Med et fælles campusmiljø er det nemlig nemmere at skifte spor i tide, hvis man finder ud af, at man er endt på den forkerte hylde.

Jens Elsig
Rektor på Struer Gymnasium

Fælles campusmiljøer, hvor eleverne fra gymnasiet og erhvervsskolerne deler lokaler og holder fredagsfester sammen, er en god ide, som styrker både eleverne og uddannelserne.

Det er meldingen fra både Struer og Lemvig Gymnasium, som er to af de steder i landet, hvor de gymnasiale og erhvervsrettede ungdomsuddannelser ligger dør om dør.

“Vi har meget positive erfaringer med et fælles campusmiljø for både gymnasie- og erhvervsskoleelever. Vi har fået skabt et godt, fælles socialt miljø for eleverne, og vi har samtidig gode erfaringer med unge, der har valgt at bytte uddannelse undervejs. Med et fælles campusmiljø er det nemlig nemmere at skifte spor i tide, hvis man finder ud af, at man er endt på den forkerte hylde,” siger Jens Elsig, rektor på Struer Gymnasium, som siden 2008 har haft både gymnasiale og erhvervsrettede ungdomsuddannelser under sig.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00