Gymnasierektorerne: Hf skal fortsat være for de unge

INTERVIEW: Hf er en stor hjælp til mange unge, som ikke egner sig til de andre gymnasieuddannelser, og derfor vil det være stærkt problematisk, hvis man udelukker de unge fra at tage den. Det mener Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Gymnasieskolenes Rektorforening.

"Vi er åbne for at kigge på hf, men vi skal tænke os godt om, før vi begynder at røre ved uddannelsen," siger Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.
"Vi er åbne for at kigge på hf, men vi skal tænke os godt om, før vi begynder at røre ved uddannelsen," siger Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.Foto: Pressefoto/ Gymnasieskolernes Rektorforening
Per Bang Thomsen

Hf hjælper mange af de unge, som er kørt skævt i livet. Enten fordi de er begyndt på en forkert ungdomsuddannelse, eller fordi de har lavet noget andet i et par år, efter de har forladt grundskolen. Det tilbud skal de fortsat have.

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand for Gymnasieskolernes Rektorforening

Hf spiller en lille, men helt central rolle, når det handler om at sikre, at så mange unge som muligt får en ungdomsuddannelse. 

Derfor skal man tænke sig yderst grundigt om, før man fra politisk side begynder at pille ved uddannelsens opbygning og aldersprofil.

Det mener Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, efter både Venstre og de Konservative har meldt ud, at færre unge fremover skal vælge hf-vejen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00