Hårde odds for optjening til gymnasier

OPTJENING: Et forslag om at afskaffe gymnasiernes tilskud for elever fra ikke-EU-lande får hård kritik fra elever og politikere. Dansk Folkeparti er dog åben for idéen, men vil sørge for, at det kun er nytilkomne, der ikke får støtte. Meget tyder på, at forslaget i sin nuværende form får svært ved at overleve.
Et forslag om, at gymnasier ikke skal have taxametertilskud for elever fra ikke-EU-lande, møder hård kritik.
Et forslag om, at gymnasier ikke skal have taxametertilskud for elever fra ikke-EU-lande, møder hård kritik.Foto: colourbox.com

Det her er kortsigtet signalpolitik, som kommer til at koste os dyrt i sidste ende.

Frederik Gjørup Nielsen
Formand, DGS
Fakta

SAGEN KORT

Et udvalg bestående af embedsmænd fra en række ministerier har udarbejdet rapporten "Optjeningsprincipper i forhold til danske velfærdsydelser". Rapporten kortlægger samtlige velfærdsydelser i Danmark. (Se rapporten i linkboksen)

Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af et dokument med 28 konkrete forslag til, hvor optjening af retten til velfærdsydelser kan indføres. (Se listen over forslag i linkboksen)


Kilde: Altinget.dk

Godt 2.000 unge årligt vil ikke kunne komme på gymnasiet, hvis et forslag om at fjerne taxameterstøtte til elever fra lande uden for EU bliver virkelighed. Det viser en ny rapport med tal fra 2009.

Forslaget er et af de 28 optjeningsforslag til velfærdsydelser, som blev lækket til Berlingske, inden den lange rapport om velfærdsydelser blev offentliggjort i sidste uge. Regeringen skal nu tage stilling til, hvilke forslag den vil gå videre med, og de 28 bud kommer sandsynligvis til at spille en rolle i de ventede økonomiforhandlinger.

"Det er helt sikkert, at de unge ikke vil få en gymnasial uddannelse, hvis forslaget bliver virkelighed. Gymnasierne har ikke råd til at have en elev, hvis han ikke udløser taxametertilskud," siger Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00