Haarder: Regionerne skal selv løse sygeplejerske-mangel

PERSONALEMANGEL: Regeringen har sat masser i gang for at få flere til sygeplejerske-uddannelsen, men regionerne skal også gøre noget, fastslår Bertel Haarder (V).
Regionerne skal samarbejde med uddannelsesinstitutionerne om at få de studerende til at arbejde på blandt andet sygehusene i fritiden, mener Bertel Haarder.
Regionerne skal samarbejde med uddannelsesinstitutionerne om at få de studerende til at arbejde på blandt andet sygehusene i fritiden, mener Bertel Haarder.Foto: Dalby/Altinget.dk
Anders Heissel

I stedet for at servere på en restaurant om aftenen bør de unge sygeplejerske-studerende arbejde som SOSU-assistenter eller andre steder i sundhedsvæsnet i fritiden og derigennem både tjene penge og få relevant erhvervserfaring.

Bertel Haarder (V)
Undervisningsminister

Storstilede kampagner og penge til at mindske frafaldet skal få flere til at læse til sygeplejerske. Men regionerne er også selv en del af løsningen.

Det sagde undervisningsminister Bertel Haarder (V) på et samråd tirsdag.

"Selv om regeringen gerne vil hjælpe, skal regionerne også hjælpe sig selv. I stedet for at servere på en restaurant om aftenen bør de unge sygeplejerske-studerende arbejde som SOSU-assistenter eller andre steder i sundhedsvæsnet i fritiden og derigennem både tjene penge og få relevant erhvervserfaring. Det gør kommunerne i øjeblikket med lærer- og pædagogstuderende, og det bør regionerne også gøre i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne," sagde Bertel Haarder.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00