HK: Moralsk forpligtelse til at løse praktikpladssituation

PRAKTIKPLADSER: På en høring i Folketinget var der enighed hele vejen rundt om, at der skal handles nu for at sikre praktikpladser. Bertel Haarder lover lovpakke om få uger.
Torbjørn Næs Bertelsen

Derfor er det en moralsk forpligtelse for vores generation at hjælpe de unge i dag.

Karin Bancsi
Næstformand, HK/DANMARK

"Vi skulle skamme os, hvis vores generation ikke gjorde, hvad vi kunne for at hjælpe nutidens unge i den situation, vi ser i dag."

Sådan lød det fra næstformanden i HK/Danmark, Karin Bancsi, på en høring tirsdag i Landstingssalen på Christiansborg, hvor repræsentanter for fagbevægelsen, byggeriet og industrien var samlet til en høring om praktikpladssituationen arrangeret af Danske Erhvervsskoler.

Karin Bancsi henviste til, at der i slutningen af 70'erne var op imod 10 pct. arbejdsløshed, som især ramte den unge generation.

"Dengang skortede det ikke på tiltag for at hjælpe den generation, jeg selv tilhører, og som mange her i salen tilhører. Dengang blev efterlønnen tilmed indført med den begrundelse, at det kunne være godt, hvis ældre trådte væk fra arbejdsmarkedet for at give plads for de unge," sagde Karin Bancsi.

For Karin Bancsi er arbejdsløsheden for nutidens unge proportionalt set tre gange værre i dag, end den nogensinde var i 80'erne eller 90'erne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00