Højtuddannede vil flygte fra arbejdsmarkedet

PENSION: Højtlønnede danskere kan ramme loftet for, hvornår det kan betale sig at indbetale til pensionsordninger allerede som 50-årige.

Det er Skattekommissionens forslag om at indføre en udligningsskat på 9 procent, der vil lægge en grænse for, hvor meget det kan betale sig at spare op til pension.

 "Vi skal simpelthen ud og rådgive folk om, hvornår de skal stoppe med at indbetale til deres pensionsopsparing", siger adm. direktør i Danica Pension, Henrik Ramlau-Hansen, til Dagbladet Børsen.

Beregninger fra brancheorganisationen Forsikring & Pension (F&P) viser, at det primært er de højtlønnede og personer med videregående uddannelser, der bliver ramt af den ekstra skat. Henrik Ramlau-Hansen mener ikke, at skatten hænger sammen med, at man vil tiltrække højtuddannet arbejdskraft. Han understreger, at skatten vil ramme læger, økonomer og ingeniører, som samfundet har hårdt brug for. F&P forklarer til Dagbladet Børsen, at skatten i værste fald kan få de højtuddannede til at forlade arbejdsmarkedet i utide.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Ramlau-Hansen

Lektor, Institut for Finansiering, Copenhagen Business School
dr.scient. (Københavns Uni. 1989), cand. act. og cand.scient. (Københavns Uni. 1981)

0:000:00