Interview: Tesfaye står over for sit politiske svendestykke

Politikerne skal blande sig i indholdet i folkeskolen og sikre en bedre balance mellem teori og praksis. Det mener Mattias Tesfaye, der har fået til opgave at slå søm i den revolution, han selv har været retorisk bannerfører for i et årti. I dette interview løfter han lidt af sløret for regeringens kommende udspil på folkeskoleområdet.

Mattias Tesfaye er klar til at præsentere regeringens skolepolitik, som blandt andet handler om flere praktiske fag og valgmuligheder for de ældste elever. Mange af de konkrete forslag vil basere sig på Reformkommissionens anbefalinger, siger han.
Mattias Tesfaye er klar til at præsentere regeringens skolepolitik, som blandt andet handler om flere praktiske fag og valgmuligheder for de ældste elever. Mange af de konkrete forslag vil basere sig på Reformkommissionens anbefalinger, siger han.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Signe Løntoft

”Folkeskolen skal selvfølgelig give børn kundskaber og færdigheder, så de kan tage en ungdomsuddannelse og få et arbejde. Men det handler ikke kun om at uddanne fremtidens arbejdskraft. Skolen har også en anden rolle.”

Mattias Tesfaye (S) holder en af de lange tænkepauser, han efterhånden er notorisk berømt for. Pauser, som under corona-nedlukningens mange onlinemøder angiveligt gav anledning til forvirring blandt hans embedsmænd, som troede, billedet var frosset, når deres chef pludselig sad helt stille på skærmen.

Efter godt 30 sekunder fortsætter sætningen. Tesfaye belægger sine ord nøje:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00