KL: Fleksuddannelsen skal baseres på EGU'en

FLEKSUDDANNELSE: Regeringens kommende fleksuddannelse skal bygges op omkring den nuværende erhvervsgrunduddannelse (EGU), mener KL. Socialdemokraterne vil først tage stilling til spørgsmålet senere på året.
Per Bang Thomsen

EGU'en er både erhvervsrettet og individuelt tilrettelagt, og 60 procent af dem, der påbegynder den, kommer videre i uddannelse eller beskæftigelse. Derfor kunne en ny fleksuddannelse bygge på EGU med mulighed for mere skoleundervisning og mere holdbaseret undervisning.

Jan Bauditz
Chefkonsulent hos KL
Hvorfor genopfinde den dybe tallerken, når man allerede har en, der fungerer fint?

Det er spørgsmålet fra KL, som nu blander sig i debatten om regeringens kommende fleksuddannelse.

Ifølge kommunernes interesseorganisation bør regeringen bygge uddannelsen op omkring den nuværende erhvervsgrunduddannelse (EGU). Den er nemlig målrettet folk under 30 år, som ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse, og derfor indeholder den ifølge chefkonsulent Jan Bauditz mange af de elementer, som regeringen efterlyser.

"EGU'en er både erhvervsrettet og individuelt tilrettelagt, og 60 procent af dem, der påbegynder den, kommer videre i uddannelse eller beskæftigelse. Derfor kunne en ny fleksuddannelse bygge på EGU med mulighed for mere skoleundervisning og mere holdbaseret undervisning. Hvis man kunne koble to ting sammen, mener vi, at det vil kunne fungere som en fleksuddannelse," siger chefkonsulent hos KL Jan Bauditz, som understreger, at det er vigtigt at bygge på de gode erfaringer og faglige miljøer, som allerede eksisterer.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00