KL vil have gratis psykologhjælp til børn og unge i kommunalt regi

Gratis psykologhjælp til børn og unge ligger bedst i kommunerne, siger KL-formand Ulrik Wilbek (V). Sundhedsøkonom er bekymret for fagligheden og påpeger uvished om efterspørgslen på den gratis psykologhjælp blandt de mindste aldersgrupper. 

Kommunerne skal tilbyde børn og unge med lette symptomer på angst og depression psykologhjælp, siger formand for KL's Socialudvalg, Ulrik Wilbek (V).
Kommunerne skal tilbyde børn og unge med lette symptomer på angst og depression psykologhjælp, siger formand for KL's Socialudvalg, Ulrik Wilbek (V).Foto: René Schütze/Fotograf René Schütze/Ritzau Scanpix
Signe LøntoftSimon Lessel

Gratis psykologhjælp til børn og unge med angst og depressive symptomer skal ikke foregå hos privatpraktiserende psykologer, men varetages af kommunerne, for eksempel i regi af PPR.

Det skriver KL i et notat, som i denne uge sendes til ordførere på psykiatriområdet. Notatet er udarbejdet som et indspil til den 10-års-plan for psykiatrien, regeringen forventes at spille ud med i 2022.

"Det er os, der er tæt på familierne i en række andre sammenhænge, når det kommer til de 6-18-årige. Og vi har en række fagligheder ude i kommunerne, som er uddannet til at spotte børn i mistrivsel," siger Ulrik Wilbek, formand for KL's Socialudvalg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00