Analyse af 
Signe Løntoft

Knap et år efter statsministerens nytårstale skal Tesfaye hjælpe med at indfri løfte til svigtede unge

Minister, ordførere og FGU-sektoren håber, at et trecifret millionbeløb vil skabe ro om FGU-institutionernes økonomi, men svære strukturelle spørgsmål er bagtæppe for de forhandlinger, der i disse dage finder sted i Undervisningsministeriet. Her skal Tesfaye være med til at løse SVM-regeringens vigtigste opgave.

Nye tal viser, at den forberedende grunduddannelse (FGU) er god til at få unge videre i uddannelse eller job. På billedet ses David Al Hawai og Mikkel Rasmussen, elever på FGU i Køge.<br>
Nye tal viser, at den forberedende grunduddannelse (FGU) er god til at få unge videre i uddannelse eller job. På billedet ses David Al Hawai og Mikkel Rasmussen, elever på FGU i Køge.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det er skæbnedage for landets 27 FGU-institutioner i denne uge, hvor forhandlingerne om en længe ventet aftale om den forberedende grunduddannelse (FGU) er gået ind i slutspurten.

Samtidig er det skæbnedage for de unge, som uddannelsen blev skabt for. For diskussioner om målgruppen rumsterer under forhandlingerne i Frederiksholms Kanal. 

Er det de rigtige, der går på FGU? Hvorfor kommer der færre elever end ventet? Holder kommunerne igen med visitationen for at spare, eller fordi de mener, de selv har bedre tilbud til de unge? 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00