Københavnske lærere mistrives

MÅLING: De københavnske folkeskolelæreres arbejdsglæde er helt i bund, viser ny trivselsundersøgelse. Folkeskolereform og nye arbejdstidsregler får en væsentlig del af skylden. ”Det kan jo ikke blive ved på den måde,” siger en bekymret formand for lærerne i København.

Folkeskolelærerne i landets hovedstad trives dårligere end nogensinde, viser ny trivselsundersøgelse fra Københavns Kommune.
Folkeskolelærerne i landets hovedstad trives dårligere end nogensinde, viser ny trivselsundersøgelse fra Københavns Kommune.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Vi har nedsat en særlig taskforce, som kan rykke ud og hjælpe på de arbejdspladser, hvor der er behov for en akut indsats – og den vil jeg opfordre til, at man bruger, så vi kan få arbejdsglæden tilbage hos medarbejderne.

Pia Allerslev (V)
Børne- og ungdomsborgmester i København
Fakta
Trivselsundersøgelsen i tal: Medarbejdernes trivsel og tilfredshed er samlet for alle faggrupper 5,1. Også her er der tilbagegang - ligesom der især er det for lærernes vedkommende. Lærerne scorer 4,5 på trivsel og tilfredshed, hvor de sidst scorede 5,1. Især på områder som indflydelse og retfærdighed er lærerne ikke tilfredse - her er scoren 4,3. Lærerne er den faggruppe i København, der er mest utilfredse med arbejdsvilkårene. Lige efter følger de københavnske pædagoger med 4,9 for trivsel og tilfredshed. Men det ER ikke tilbagegang det hele. Nogle faggrupper i København trives bedre end tidligere - det gælder fx køkken- og rengøringsområdet og de pædagogisk uddannede ledere.

Kilde: Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Dalende arbejdsglæde og motivation lyser ud af folkeskolelærernes bidrag til Københavns Kommunes store trivselsundersøgelse, som netop er blevet offentliggjort.

Lærerne på Københavns 57 folkeskoler trives efterhånden så dårligt, at de nu indtager en bundplacering som den mest utilfredse af samtlige faggrupper i den store kommune, der med sine 45.000 medarbejdere er landets største arbejdsplads. Samme sted – i bunden – findes også de københavnske pædagoger, der heller ikke sprudler af arbejdsglæde.

På en syvskala ligger lærernes trivsel og tilfredshed nu på 4,5, hvor tallet i en måling i 2013 lå på 5,1. Også på andre parametre, som fx indflydelse og retfærdighed, ligger lærerne lavt, på 4,3.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00