Kommuner kan beholde fejlagtig støtte

PRAKTIK: Finansudvalget har godkendt, at kommuner ikke skal tilbagebetale den dobbeltstøtte for SOSU-praktikanter, som de ved en fejl har fået siden 2009. Godkendelsen betyder også, at dobbeltstøtten kan fortsætte året ud.
Kommuner skal ikke betale den dobbeltstøtte tilbage, som de ved en fejl har fået siden 2009. Det ligger fast, efter Finansudvalget har godkendt Undervisningsministeriets ansøgning om, at AER-fonden ikke skal indkræve den støtte, der fejlagtigt er blevet udbetalt til kommuner med praktikanter på anden del af SOSU-uddannelsen.

Godkendelsen betyder også, at kommunerne resten af året vil fortsætte med at få støtte for praktikanter på både første og andet trin af SOSU-uddannelsen.

Som Altinget.dk tidligere har beskrevet (se faktaboks), blev Undervisningsministeriet i januar klar over, at kommuner kun har ret til at få støtte en gang per praktikant. På trods af det indgik regeringen og KL den 1. marts i år en ny aftale om praktikpladser, hvor kommunerne fik lovning på at få støtte på begge trin af uddannelsen året ud. Nu hvor Finansudvalget har godkendt, at kommunerne får dispensation fra AER-loven, kan aftalen om praktikpladser træde i kraft.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00