Kristian Jensen beder om at få udsat finansloven

FINANSLOV: Finanslovsaftalen falder senere end normalt i år, og det får nu finansminister Kristian Jensen til at bede Folketinget om udskydelse af 3. behandlingen.

Egentlig er finansloven kalendersat til at skulle tredjebehandles og vedtages 13.-14. december, men det bliver svært at nå.

Sådan lyder det fra finansminister Kristian Jensen (V), der nu beder Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), om lov til at udskyde 3. behandlingen.

”Jeg må konstatere, at det desværre ikke er muligt at afslutte forhandlingerne om finansloven for 2018, således at forslaget til finanslov for 2018 mv. kan 3. behandles den 13. og 14. december 2017 som planlagt,” skriver Kristian Jensen, der fortsætter:

”Behovet for at udskyde tredjebehandlingen afspejler, at forhandlingerne om finansloven med videre – blandt andet i lyset af kommunal- og regionsvalget – ikke har kunnet afsluttes inden for den oprindeligt forudsatte tidshorisont.”

Seneste finanslov i 15 år
Kristian Jensen skriver i sit brev til Folketingets formand, at 3. behandling og afstemning formentlig vil kunne vedtages i uge 51, der er ugen op til jul.

Det er meget sjældent, at der på nuværende tidspunkt på året ikke er landet en aftale om næste års finanslov. Faktisk er det de seneste 15 år ikke sket, at finanslovsaftalen er faldet så sent som den kommer til i år, viser Altingets opgørelse.

Politisk kommentator Erik Holstein fortalte mandag, at der er to årsager til, at en finanslovsaftale lader vente på sig.

Sidste uges kommunal- og regionsvalg er den ene grund, da valgkampen har lagt beslag på alle topforhandlernes tid. Men der er også en anden forklaring, understregede Erik Holstein.

"Forhandlingerne har også været vanskeligere end forventet, og Dansk Folkeparti har slet ikke været tilfreds med regeringens indrømmelser indtil nu,” sagde Erik Holstein til Altinget.

Forrige artikel Erhvervsskoler søger om lov til forsøg Erhvervsskoler søger om lov til forsøg Næste artikel Alex Ahrendtsens folkeskole gik i opløsning Alex Ahrendtsens folkeskole gik i opløsning