Om  
Lea Korsgaard
Lisbeth Knudsen

DMJX får ny bestyrelsesformand efter seksten år

Zetlands chefredaktør bliver Lisbeth Knudsens afløser til posten som bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Zetland-chefredaktør Lea Korsgaard overtager formandsposten for DMJX fra Lisbeth Knudsen.
Zetland-chefredaktør Lea Korsgaard overtager formandsposten for DMJX fra Lisbeth Knudsen.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Lea Korsgaard bliver bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

42-årige Korsgaard er chefredaktør for og medstifter af onlinemediet Zetland. Hun tiltræder 1. november og er blevet udpeget til bestyrelsesformand indtil 31. oktober 2025.

"I de her år skal journalistikken komme med vigtige svar på nogle af de helt store udfordringer, vi som samfund står overfor. I jagten på de svar spiller journalist- og kommunikationsuddannelserne en central rolle, og jeg glæder mig enormt til at forfølge svarene på DMJX sammen med skolens dygtige medarbejdere og den øvrige bestyrelse," siger Lea Korsgaard i pressemeddelelsen.

Hun overtager posten fra Lisbeth Knudsen, der har været bestyrelsesformand de sidste seksten år. Posten udnævnes af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S).

"Jeg er glad for, at Lea Korsgaard har takket ja til nu at stå i spidsen for den videre udvikling af DMJX. Lea Korsgaard er en dygtig og idérig leder, som jeg forventer mig meget af. Og med en mediebranche, hvor hastighed er kommet til at fylde meget, repræsenterer Lea Korsgaard en anden stemme i mediedebatten, ligesom hun bærer et stærkt engagement i at sikre en velfungerende og oplyst demokratisk samtale," forklarer uddannelses- og forskningsministeren.

Lea Korsgaard har selv en bachelor i journalistik fra SDU og en mastergrad i sociologi fra The New School i New York. Hun har tidligere været journalist på både Politiken og Berlingske.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lea Korsgaard

Ansvarshavende chefredaktør, Zetland, bestyrelsesformand, DMJX
BA i journalistik (Syddansk Uni. 2005), MA i sociologi (The New York School of Social Research 2009)

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024