Om  
Lisbeth Knudsen

Lisbeth Knudsen takker af som formand for Journalisthøjskolen

Lisbeth Knudsen lader sit mandat som formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole løbe ud ved årsskiftet.

Peter Bjørnbak Hansen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles bestyrelsesformand gennem 15 år, Lisbeth Knudsen, takker af på posten. Ifølge hende selv uden dramatik, helt på eget initiativ og med en vis stolthed.

"Det er jo den eneste professionshøjskole med ministerudpeget formandskab, så jeg er stolt over, at skiftende ministre over en 15 år lang periode har peget på netop mig," siger hun.

I løbet af sin formandsperiode har hun stået i spidsen for dels en fusion af Mediehøjskolen og Danmarks Journalisthøjskole i 2008, der samlede medieuddannelserne under ét, og dels en oprettelse af nye bachelorlinjer på uddannelsen.

Men det har ikke bare gået slag i slag for Lisbeth Knudsen. Sidste år stod skolen til at miste sin institutionelle akkreditering, som er en faglig blåstempling af uddannelser, men efter et større omlægningsarbejde blev det alligevel til en såkaldt positiv akkreditering.

Det fremhæver den afgående formand som en af sine meritter.

Lisbeth Knudsen er foruden tværgående chefredaktør for Altinget og Mandag Morgen bestyrelsesformand i Det Kongelige Teater, men det er ikke for at drosle ned, hun nu takker af på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

"Jeg er meget optaget af hele feltet livslang læring og udviklingen inden for kunstig intelligens. Det kommer jeg til at blive meget mere engageret i, men jeg nævner hverken navne eller noget mere konkret," siger hun.

Det ventes, at forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil udpege en ny formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i løbet af den kommende uge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)

0:000:00