Lund Poulsen på vej med ny ordblindetest

SAMRÅD: Undervisningsministeren har sat gang i udviklingen af en ny test, der skal sørge for, at ordblindhed bliver opdaget i folkeskolen. Det skal sikre, at eleverne, der begynder på en ungdomsuddannelse, hurtigere kan få de nødvendige hjælpemidler.
Troels Lund Poulsen (V) vil sikre, at læse- og skrivevanskeligheder bliver opdaget, inden unge begynder på en uddannelse.
Troels Lund Poulsen (V) vil sikre, at læse- og skrivevanskeligheder bliver opdaget, inden unge begynder på en uddannelse.Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk

Nogle elevers problemer bliver først opdaget, når eleven bliver stillet over for nye udfordringer på ungdomsuddannelserne.

Troels Lund Poulsen (V)
Undervisningsminister

Ordblindhed skal opdages, inden unge begynder på en ungdomsuddannelse, mener undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V). Derfor har han sat gang i udviklingen af en ny test, der skal bruges i folkeskolen til at opdage læse- og skrivevanskeligheder, som ellers først bliver opdaget på ungdomsuddannelserne.

"Nogle elevers problemer bliver først opdaget, når eleven bliver stillet over for nye udfordringer på ungdomsuddannelserne. Regeringen er fast besluttet på at gøre noget ved det problem, at en del elever ikke har fået identificeret deres læsevanskeligheder i folkeskolen," sagde Troels Lund Poulsen på et samråd i Folketingets uddannelsesudvalg i sidste uge.

Test klar om to år
Der findes i dag en test, som ungdomsuddannelserne kan bruge til at screene de studerende for problemer med at læse og skrive. Det er den test, der skal videreudvikles, så den kan bruges på mellemtrinnet i folkeskolen, fortalte Troels Lund Poulsen, som regner med, at testen vil være klar til brug om to år.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00