Ministerium lavede fejl: Overdrev dårlige nyheder for erhvervsuddannelserne

EUD: Børne- og Undervisningsministeriet præsenterede sidste år tal, der viste et markant fald i tilgangen til erhvervsuddannelsernes hovedforløb. Tallene var dog sat alt for højt.

”Nye tal er dårligt nyt for erhvervsuddannelserne,” skrev vi her på siden 29. november 2019.

Artiklen byggede på friske tal fra Børne- og Undervisningsministeriet, som blandt andet viste, at langt færre elever begyndte på et hovedforløb sidste skoleår – i forhold til året før.

I alt var elevtallet faldet med lidt over 4.000 elever.

Nu viser det sig, at ministeriet fejlagtigt satte det tal alt for højt.

I en meddelelse på sin hjemmeside skriver ministeriet, at der i virkeligheden blot var tale om en nedgang på 600 elever.

Ministeriet fik tilbage i november også sat et fald i antallet af unge, der begynder på en erhvervsuddannelse efter grundskolen, for højt.

Her blev det i første omgang fastslået, at der siden 2016/2017 havde været et fald i tilgangen på godt 2.200. Det korrekte antal var imidlertid 1.850.

Den del var dog ikke med i Altingets artikel.

Altinget har indsat en henvisning til korrektionen i den oprindelige artikel fra 29. november:

 

Forrige artikel Rosenkrantz-Theils første Sorø-møde bliver om inklusion i folkeskolen Rosenkrantz-Theils første Sorø-møde bliver om inklusion i folkeskolen Næste artikel Altinget åbner nyt nichemedie om børn Altinget åbner nyt nichemedie om børn