Nogle uddannelser efterlades på perronen, når penge fra skrinlagte klimaerhvervsskoler udmøntes

Regeringen gør klar til at udmønte de 100 millioner kroner, der var øremærket til tre klimaerhvervsskoler. Pengene kommer uden grønne krav, men "forventes blandt andet at blive anvendt til investeringer i udstyr, som understøtter den grønne omstilling".

Der er penge på vej ud til erhvervsskoler inden for hovedområdet teknologi, byggeri og transport samt landbrugsuddannelsen. 
Der er penge på vej ud til erhvervsskoler inden for hovedområdet teknologi, byggeri og transport samt landbrugsuddannelsen. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Knap to år efter et flertal vedtog at afsætte penge til oprettelsen af tre klimaerhvervsskoler, kommer pengene nu ud til en række skoler.

Midlerne udmøntes inden for teknologi, byggeri og transport samt landbrugsuddannelsen, mens andre uddannelser må se langt efter penge til grøn omstilling.

Det fremgår af et nyt aktstykke, dateret 22. november, hvor Børne- og Undervisningsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til udmøntning af "reserve til etablering af klimaerhvervsskoler."

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00