"Jeg var faktisk virkelig splittet": Det siger eleverne selv om at vælge gymnasiet

De seneste mange år har en stadig stigende andel af unge valgt at gå på stx – også flere og flere unge med lave karakterer fra grundskolen. En ny interviewundersøgelse kaster lys over gymnasieelevers valg af ungdomsuddannelse og betydningen af karakterer. Læs citater fra undersøgelsen her:

Der er store forskelle på gymnasieelevers faglige niveau, men eleverne oplever ikke altid forskellen som et problem, ifølge en ny interviewundersøgelse lavet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).
Der er store forskelle på gymnasieelevers faglige niveau, men eleverne oplever ikke altid forskellen som et problem, ifølge en ny interviewundersøgelse lavet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Jeg var faktisk virkelig splittet, i forhold til hvad jeg skulle vælge, fordi der er så mange ungdomsuddannelser at vælge imellem. Min bror gik på hhx, og han ville gerne have, at jeg skulle vælge det samme som ham. Så var der mine veninder, der gerne ville have, at jeg skulle tage den anden stx i byen, og så var der en lærer, der synes, det var en god idé, hvis jeg tog IB. Så jeg var nødt til at tænke: ”Okay, det er mig, der skal tage beslutningen til sidst.” Jeg var totalt glad, da jeg blev optaget på gymnasiet. Det føltes som noget, jeg havde opnået selv. Det var min beslutning.

elev med karaktergennemsnit mellem 5 og 6 i folkeskolens afgangseksamen

Jeg havde tænkt, jeg gerne ville have htx, fordi jeg er lidt en computernørd og teknisk. Men jeg ville hellere det almene, fordi det gav flere muligheder – der er flere steder, man kan starte henne. Så jeg ville hellere have en grundbasis med nogle rødder, der stikker ud alle steder.

elev med karaktergennemsnit mellem 6 og 7 i folkeskolens afgangseksamen

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

0:000:00