Nye udbydere af internationalt gymnasium godkendt

GLOBALT: Tre nye gymnasier får lov til at udbyde den internationale gymnasieuddannelse, IB.

Marie Dissing Sandahl

Det bliver nu muligt at tage den internationale gymnasieuddannelse flere steder i landet.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har netop godkendt tre nye gymnasier som udbyder af den internationale IB-uddannelse (International Baccalaureate), nemlig Stenhus Gymnasium, Esbjerg Gymnasium og Viborg Katedralskole.

”Vi fik mange kvalificerede ansøgninger fra hele landet, som afspejler et udbredt ønske om at udbyde IB. Med aftalen er der nu tre nye skoler, hvor børn af udenlandske medarbejdere kan få en international gymnasial uddannelse. Det gør Danmark til et mere attraktivt land for internationale virksomheder, og dermed får vi flere arbejdspladser til landet,” siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

Begrænset udbud ærgrer Antorini
Det større udbud af IB-uddannelser er led i en politisk aftale mellem regeringen, Venstre, Konservative, DF og SF fra sidste efterår, hvor det blev aftalt at op mod 13 offentlige skoler kunne udbyde uddannelsen mod kun ti skoler, som antallet hidtil har begrænset sig til. Men enigheden strakte altså dengang kun til de tre ekstra udbydere, hvilket ærgrer Christine Antorini, når nu uddannelsesmuligheder til de unge ifølge hende er væsentligt for at rekruttere arbejdskraft.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00