Opfordring: Brug besparelser på it-revolution

INVESTERING: En bred alliance af uddannelseschefer opfordrer regeringen til at tilbageføre erhvervsskolernes besparelser og i stedet sætte gang i en digital uddannelsesrevolution. Minister bakker op om øget digitalisering.

Erhvervsskolerne bør gå forrest i en digital revolution, mener en stribe aktører.
Erhvervsskolerne bør gå forrest i en digital revolution, mener en stribe aktører.
Erik Bjørn Møller

Mange vil kalde det tankespind født af konsulenttyper på Visionsvej langt fra den daglige undervisning, at erhvervsskolerne kunne være spydspids i den udvikling. Den køber vi imidlertid ikke.

Lars Kunov, Claus Rosenkrands Olsen, Anders Thomsen, Cliff Hansen, Stefan Hermann og Christoffer Jørgensen

Landets erhvervsuddannelser skal reddes ud af krydsilden mellem kravene om at levere højere kvalitet og samtidig gennemføre regeringens omfattende sparekrav.

Det mener en bred alliance af uddannelseschefer, der nu foreslår at lade erhvervsskolerne gå forrest i en ny digital revolution, der blandt andet skal finansieres ved at tilbageføre dele af de planlagte besparelser på erhvervsskolerne, der i 2019 skal drives for 500 millioner kroner mindre end i dag.

Bekymring over sparekrav
Alliancen består af topfolk fra Dansk Erhverv, Danske Undervisningsforlag, Professionshøjskolen Metropol, Handelsskolernes Lærerforening, Danske Erhvervsskoler og IT-branchens uddannelsesudvalg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00