Overblik: Det debatterede aktørerne på undervisningsområdet i 2018-2019

DEBAT: Altinget: uddannelse ser tilbage på uddannelsesdebatterne i den forgange folketingssæson. Her var der blandt andet fokus på omprioriteringsbidrag, FGU og folkeskolen. Læs eller genlæs om temadebatterne og deres vigtigste pointer.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Sommerferien er overstået, og dermed er endnu en folketingssæson gået på hæld. Det sidste år i uddannelsespolitikkens verden har blandt andet budt på et ministerskifte, justering af folkeskolereformen og alvorlig kritik af de nationale tests. Du kan læse hele gennemgangen af året, der gik, i uddannelsesverdenen her.

Sideløbende med de politiske forhandlinger og udspil har områdets aktører haft gang i livlige debatter på Altinget: uddannelse om tidens vigtigste emner. Her samler vi op på de temadebatter, der har præget Altinget: uddannelse det sidste år.

Naturfag på skoleskemaet
Debatåret startede i september 2018 med en temadebat om naturfag på skoleskemaet. Naturvidenskab var nemlig omdrejningspunktet for Sorø-mødet i sommeren 2018, og derfor spurgte vi en række aktører, hvorfor naturvidenskab i folkeskolen er vigtigt, samt hvordan man kan styrke den.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00