Pind: Studenter skal ikke vejledes om teknisk skole

VEJLEDNING: Unge med studenterhue på skal ikke have vejledning, hvis de vil begynde på en erhvervsuddannelse efter gymnasietiden, mener uddannelsesminister Søren Pind (V). Bizart ikke at tilbyde vejledning til studenter med svendebrevs-ambitioner, lyder det fra forslagsstiller Mattias Tesfaye (S).

Hvis en nyudsprungen student hellere vil gå i lære som tømrer end at læse videre på universitetet, så skal studievejledningen stå klar til at hjælpe med at komme godt i gang på erhvervsuddannelsen.

Det mener den socialdemokratiske erhvervsuddannelsesordfører Mattias Tesfaye, der konkret foreslår at ændre i bekendtgørelsen til valg af videregående uddannelser, så de syv regionale Studievalg-centre, udover at vejlede gymnasiale studenter om videregående uddannelse, også kan vejlede om erhvervsuddannelser.

Men det er en dårlig ide at åbne op for at pege unge i retning af håndværkeruddannelserne, efter studentereksamen er i hus, mener uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), der har Studievalg-centrene under sit ministerområde.

Login