Praktikpladser sikres med større gulerod til virksomheder

PRAKTIKPLADSER: Virksomheder skal have 15.000 kroner for både at lave nye praktikpladser og genbesætte eksisterende pladser. Politisk diskussion om, hvornår pengene skal udbetales.
Politikerne skal vurdere, om virksomhederne skal have præmien for en ny praktikplads hurtigt i forløbet, eller først når praktikken er forbi.
Politikerne skal vurdere, om virksomhederne skal have præmien for en ny praktikplads hurtigt i forløbet, eller først når praktikken er forbi.Foto: Colourbox.com
Anders Heissel

Vi er betænkelige ved et system, som kyniske virksomheder kan misbruge ved at ansætte, hæve præmien og opsige aftalen efter prøveperioden.

Simon Neergaard-Holm
Chefkonsulent i DA

Første skridt på vejen mod en politisk aftale om de manglende praktikpladser er netop taget med en aftale mellem regeringen, KL, DA og LO. Forligspartierne blev onsdag morgen orienteret, og torsdag skal partierne igen mødes.

Her ventes det, at partierne bliver enige om i første omgang ændringer for belønningen af virksomheder, der ansætter elever, og finansieringen af erhvervsgrunduddannelserne (egu).

I første omgang ligger der en række forslag for belønningen af virksomheder. I dag bliver virksomhederne kun belønnet, hvis de opretter nye praktikpladsaftaler, men forslaget lyder på, at der skal økonomisk gulerod til både nye aftaler og genbesættelser af eksisterende aftaler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00