Råd anbefaler mere selvstyre i folkeskolen efter reform

ÅRSBERETNING: Kommunerne og de enkelte skoler bør have mere lokalt råderum i implementeringen af folkeskolereformen, lyder anbefalingen fra Rådet for Børns Læring, som netop er udkommet med sin årlige beretning.

Marie Dissing Sandahl
Fakta
Sådan er Rådet for Børns Læring sammensat:

Rådet for Børns Læring er et uafhængigt råd, der har til opgave at følge, vurdere og rådgive undervisningsministeren og ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold om det faglige niveau, den pædagogiske udvikling og elevernes udbytte af undervisningen i folkeskolen og ungdomsskolen samt om det pædagogiske arbejde med at understøtte alle børns trivsel, udvikling og læring i dagtilbud. 

Formandskabet består af direktør Agi Csonka (formand), rektor 
Stefan Hermann, dagtilbudsleder Fie Lademann, forsknings- og udviklingschef Andreas Rasch-Christensen, skoleleder Gitte Reimann, professor Charlotte Ringsmose og børne- og kulturdirektør Anders-Peter Østergaard.

Desuden er der 18 medlemmer af rådet, som er indstilet af organisationer på dagtilbuds- og skoleområdet. 

Kilde: Undervisningsministeriet

Der skal være bedre plads til lokalt råderum i implementeringen af folkeskolereformen. Det er en af anbefalingerne fra Rådet for Børns Læring til især undervisningsministeren og forligskredsen, men også kommuner og skoleledere.

”Når man laver en så stor reform og stiller så mange og forskelligartede krav til skolerne, kan man på den ene side godt forstå, at politikerne stiller krav om, at det bliver implementeret, men omvendt er man nødt til at anerkende, at der skal være et lokalt råderum,” siger rådets formand, SFI-direktør Agi Csonka.

”Det er nødvendigt i enhver forandringsproces at kunne tage bestik af, hvad man med en rimelig kvalitet kan lave på nuværende tidspunkt, og hvad man bliver nødt til at vente med at gøre, til man er sikker på, at kvaliteten er i orden. Det står på side 1 i forandringsledelsesbogen,” fortsætter hun.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00