Regeringen vil sikre flere praktikpladser med sociale klausuler

ELEVER: Regeringen er klar til at justere ordning med sociale klausuler for at sikre flere praktikpladser til unge ved offentlige opgaver. Det medfører ros fra Socialdemokratiet og kritik fra Dansk Byggeri.

Politikerne er enige om at undersøge, om reglerne for det offentliges brug af sociale klausuler kan ændres, så der skabes flere praktikpladser til unge.
Politikerne er enige om at undersøge, om reglerne for det offentliges brug af sociale klausuler kan ændres, så der skabes flere praktikpladser til unge.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Det er svært at forklare, hvis der slet ikke knytter sig nogle praktikpladser til det, når det offentlige laver store anlægsprojekter til milliarder af kroner.

Troels Lund Poulsen (V)
Erhvervs- og vækstminister

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) lægger op til at udvide brugen af sociale klausuler med krav om praktikpladser til unge, når offentlige myndigheder står bag større byggeopgaver eller tjenesteydelser.

Derfor vil regeringen nu undersøge, om det kan give flere reelle praktikpladser, hvis man ændrer på principperne for de sociale klausuler.

”For mig er det afgørende, at vi får skabt flest mulige praktikpladser. Det er svært at forklare, hvis der slet ikke knytter sig nogle praktikpladser til det, når det offentlige laver store anlægsprojekter til milliarder af kroner,” siger Troels Lund Poulsen til Altinget.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00