Regioner kritiserer færre hovedforløb

UDBUD: Det skaber bekymring i Danske Regioner, at fagudvalg og Håndværksrådets medlem af REU allerede nu anbefaler en centralisering, så færre erhvervsskoler får lov til at udbyde hovedforløb.

Jens Stenbæk (V), næstformand i Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Sjælland
Jens Stenbæk (V), næstformand i Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Sjælland
Erik Bjørn Møller

Uddannelsesinstitutionerne – og også Håndværksrådet – bliver nødt til at forholde sig til den situation, at vi har fået centraliseret uddannelserne langt væk fra virksomhederne.

Jens Stenbæk (V)
Næstformand i Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Sjælland

Der er lagt op til rivegilde om den nye udbudsrunde, der skal afgøre, hvilke uddannelsesinstitutioner der fra sommeren 2017 får lov til at udbyde erhvervsuddannelser.

For stik imod de foreløbige anbefalinger fra de forskellige branchers fagudvalg og medlemmer af regeringens rådgivende udvalg, går kommuner og ikke mindst regionerne til kamp for at sikre så bred en dækning af erhvervsuddannelserne over hele landet som muligt.

Det fastslår Danske Regioners næstformand, Jens Stenbæk (V), over for Altinget, efter at chefkonsulent i Håndværksrådet, Heike Hoffmann – der også er medlem af Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU) – for nylig oplyste, at der foreløbig er tendens til, at de faglige udvalg ønsker, at deres hovedforløb placeres på færre skoler end i dag. Samtidig anbefalede Håndværksrådet også selv, at færre erhvervsskoler fremover skal kunne udbyde hovedforløb, fordi det kan sikre et bedre fagligt miljø og en bedre økonomi.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00