Riisager affejer kritik af omdiskuteret efterkommer-analyse

SAMRÅD: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) var tirsdag i samråd om analysen af børn af efterkommere. Her angreb hun analysens kritikere for at begrave debatten om virkelighedens integrationsproblemer.

Undervisningsministeren var tirsdag ”fortvivlet over dagens samråd” og det faktum, at mange partier i hendes øjne ikke anerkender integrationsproblemerne.
Undervisningsministeren var tirsdag ”fortvivlet over dagens samråd” og det faktum, at mange partier i hendes øjne ikke anerkender integrationsproblemerne.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Jeg bliver så pikeret over, at I bruger debatten til at påstå, at jeg bringer fake news. Tænk, at I kan få jer selv til at sige det

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

En "akademisk diskussion", der skygger for virkelighedens integrationsproblemer. 

Sådan oplevede undervisningsministeren kritikken fra Alternativet, der tirsdag havde kaldt hende i samråd om den nu famøse efterkommer-analyse fra december sidste år.

For selvom ministeren anerkender, at visse metoder og begreber i analysen af børn af efterkommere med ikke-vestlige oprindelse kan problematiseres, ændrer det i hendes optik ikke på konklusionen:

0:000:00