Riisager vil drøfte urimeligheder i folkeskolens afgangsprøve

PRØVE: Socialdemokratiet vil have mulighed for tilrettede afgangsprøver i folkeskolen, så elever, der er fritaget fra idræt, ikke risikerer at dumpe. Undervisningsministeren erkender, at det nuværende system ”ikke er rimeligt”.

Ifølge S risikerer elever med særligt handicap at komme i klemme i systemet, når de skal til folkeskolens afgangsprøve.
Ifølge S risikerer elever med særligt handicap at komme i klemme i systemet, når de skal til folkeskolens afgangsprøve.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Jeg synes, vi skal indrette systemet, så det imødekommer alle.

Troels Ravn (S)
Formand for Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Fakta
Fra skoleåret 2019/2020 indføres skærpede adgangsforudsætninger til de gymnasiale uddannelser.   

Det fremgår af bekendtgørelsen om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand, at en elev kan fritages for undervisning i et fag − dog ikke dansk og matematik − hvis eleven har usædvanligt store vanskeligheder i faget.

Fritagelse kræver forældrenes samtykke.

For at imødekomme eventuel usikkerhed vil undervisningsministeren udsende et hyrdebrev til kommunerne, som beskriver vilkårene for prøveaflæggelse for elever med særlige behov og for elever, som er fritaget fra undervisning i et fag.

Kilde: Undervisningsministeriet

Det er ikke i orden, at skoleelever, der grundet fysisk handicap eller andre særlige hensyn er fritaget fra idræt, risikerer at dumpe afgangseksamen, hvis faget trækkes.

Det mener formand for Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Troels Ravn (S).

”Vi må kunne indrette vores prøver og afgangsbeviser, så vi også kan inkludere elever, der faktisk kæmper en kamp for at være med, men som har nogle fysiske begrænsninger,” fortæller han til Altinget: uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00