Rosenkrantz-Theil vil have store ændringer af folkeskolen

SKOLE: Folkeskolereformen har ikke flyttet eleverne i den ønskede faglige retning. Der er brug for ændringer af folkeskolen i ”elefantstørrelse”, siger børne- og undervisningsministeren.

Der skal ske ændringer "i elefantstørrelse" på folkeskoleområdet, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.
Der skal ske ændringer "i elefantstørrelse" på folkeskoleområdet, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Vi skal gå ret heftigt til den her problemstilling

Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Børne- og undervisningsminister

Elefanten skal spises i bidder, men der er behov for at fortære den hele.

Omtrent sådan lød billedsproget fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) under onsdagens spørgetid i Folketingssalen.

Her havde Henrik Dahl (LA) bedt hende svare på, om det er tid til at erkende, at reformer af folkeskolen har slået fejl, og at måden at drive skole på derfor skal ”gentænkes”.

Dokumentation

Spørgsmålet fra Henrik Dahl (LA) til børne- og undervisningsministeren lød:

"De nationale test for skoleåret 2019/2020 viser endnu en gang, at eleverne i folkeskolen er blevet dårligere til både at læse og regne, mener ministeren derfor ikke, at tiden er inde til, at vi erkender, at reformerne af folkeskolen er slået fejl, og at det er tid til at gentænke, hvordan folkeskolen bliver drevet?"


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024