S: Alle skal erklæres parat til uddannelse

VURDERING: Vi skal ikke længere stemple vores børn og unge som ikke-egnede til en ungdomsuddannelse, lyder det fra S-formand Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen vil vende op og ned på skolernes vurdering af elevernes uddannelsesparathed.
Mette Frederiksen vil vende op og ned på skolernes vurdering af elevernes uddannelsesparathed.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Erik Bjørn Møller

Blot tre år efter at daværende undervisningsminister Christine Antorini (S) indførte den såkaldte uddannelsesparathedsvurdering af eleverne i folkeskolen, lægger hendes partiformand, Mette Frederiksen, nu op til en markant ændring af, hvordan folkeskolerne skal vurdere elevernes evner og uddannelsesmuligheder i 8. og 9. klasse.

S-formandens kongstanke er ifølge DR Nyheder, at alle kan blive til noget, og derfor skal skolevejledere ikke længere kunne give en elev prædikatet ikke-egnet til videre uddannelse. I stedet skal alle elever erklæres uddannelsesparate. Det handler bare om at finde ud af, hvad de er parat til, lyder det fra den socialdemokratiske partiformand til DR Nyheder.

Mange er ikke-egnede
”Problemet med reglerne i dag er, at rigtig mange børn og unge i 8. klasse får at vide, at de ikke er egnet til at tage en uddannelse. Det vil vi udfordre, for vi har behov for som samfund, at alle vores børn og unge kommer i gang med skole og uddannelse,” siger Mette Frederiksen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00