S-ordfører klar til debat om taxameter-forskelle

TAXAMETER: Der er stor forskel på, hvor meget landets ungdomsuddannelser får i støtte, og derfor er der brug for en politisk debat om, hvorvidt fordelingen af taxameterkronerne er rigtig. Det mener Socialdemokraternes Ane Halsboe-Jørgensen, som understreger, at pengene til en eventuel udligning skal findes inden for de nuværende rammer.

Foto: ft.dk
Per Bang Thomsen

Hvis vi gerne vil have udlignet økonomisk mellem vores ungdomsuddannelser, kommer det nok til at betyde, at stx ikke vil få så mange penge i fremtiden. Vi har nemlig ikke en kæmpe pose penge, vi kan lægge oven i den nuværende pulje til ungdomsuddannelserne.

Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Ungdomsuddannelsesordfører
Fakta
Sådan bliver undervisningstaxameteret næste år, hvis det står til regeringen:

Hhx: 49.900 kroner per årselev
Stx: 56.690 kroner per årselev 
Htx: 59.950 kroner per årselev
Hf: 63.430 kroner per årselev

Kilde: Regeringens finanslovsudspil

Der er brug for at tage en politisk debat om taxameterforskellene på ungdomsuddannelserne. 

Og hvis de skal udlignes, bliver det efter alt at dømme det almene gymnasium (stx), som skal af med nogle penge. Der kommer nemlig ikke flere penge til området, og derfor bliver man nødt til at finde penge inden for den nuværende finansieringsramme.

Det er meldingen fra den socialdemokratiske ungdomsuddannelsesordfører, Ane Halsboe-Jørgensen, som tidligere på ugen deltog i Altingets debat om taxametersystemet på ungdomsuddannelserne

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00