SFI-projekt skal kortlægge uddannelsesforberedende forløb

KORT NYT: Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har taget initiativ til et projekt, der skal finde ud af, om en række uddannelsesforberedende forløb får flere unge i uddannelse.
Jesper Birch

SFI vil med et nyt forskningsprojekt undersøge effekten af de forskellige uddannelsesforløb, som de unge har gennemgået for at forberede sig til en ungdomsuddannelse. Et uddannelsesforberedende forløb er eksempelvis forløb på en produktionsskole, hf-enkeltfag, almen voksenuddannelse eller en arbejdsmarkedsuddannelse. 

Det skriver SFI i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen omfatter de unge i alderen 15-17 år, som i 2005-2007 tog afsked med folkeskolen uden en afgangsprøve eller med et karaktergennemsnit på under 2.

Dokumentation

Projektets forløb: 

Projektet består af tre delanalyser. Først og fremmest analyseres, om de uddannelsesforberedende forløb har øget elevernes chancer for at gennemføre eller fastholde en ungdomsuddannelse.

Dernæst analyserer forskerne, om længden af det uddannelsesforberedende forløb har haft en betydning for, hvor mange der har gennemført en ungdomsuddannelse. Endelig analyserer forskerne på effekten af de forskellige typer af uddannelsesforberedende forløb.

Seniorforsker Beatrice Schindler Rangvid er leder af projektet, der er finansieret af Undervisningsministeriet.

Kilde: SFI 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00