Skolelukning udløser præcisering af friskoleloven

FRISKOLELOV: Vestjysk friskole blev frataget tilskud og lukket, da den ikke levede op til krav om minimum af elever. Bertel Haarder vil præcisere friskoleloven efter usikkerhed om tolkningen af loven.
Torbjørn Næs Bertelsen

På et åbent samråd indkaldt af De Radikales uddannelsesordfører Marianne Jelved lagde undervisningsminister Bertel Haarder (V) op til, at en præcisering af friskoleloven kan komme på tale, efter at der var opstået usikkerhed om tolkningen af friskoleloven, efter en vestjysk friskole blev frataget retten til at være fri grundskole.

Friskolen (Vestjysk Fri- og Kostskole) fik frataget sit tilskud og retten til at være friskole, da Undervisningsministeriet havde vurderet, at skolen havde for få elever. I december 2007 havde ministeriet konstateret, at skolen ikke havde nogen elever på 1. til 6. klassetrin.

Bertel Haarder gjorde klart, at han på linje med Uddannelsesudvalgets medlemmer var blevet overrasket over, at ministeriet havde lukket friskolen, men fremhævede, at ministeriet havde gjort det rigtige, da der er en gammel lov, der siger, at det kan man gøre i sådanne sager.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00