Søndergaard: Top fem i 2020 er urealistisk

EFTERSYN: Statsministerens målsætning om, at den danske folkeskole skal være i toppen i 2020, er ikke realistisk, mener rejseholdets formand.
Statsministeren medgiver over for Jørgen Søndergaard, at det er en løbende proces, der nu er sat i gang.
Statsministeren medgiver over for Jørgen Søndergaard, at det er en løbende proces, der nu er sat i gang. Foto: Pressefoto
Kristian Aaskov Nielsen
Startskuddet til en folkeskole i verdensklasse har lydt med rejseholdets anbefalinger. Tidligere har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) proklameret, at den danske folkeskole skal være i top fem i 2020. Men det mener formand for skolernes rejsehold Jørgen Søndergaard ikke er realistisk.

"Det tvivler vi på, man kan nå. Vi skal nok snarere sige 2025, for det tager så lang tid at få lavet dette kompetenceløft. Det kan vi ikke gøre på en eftermiddag. Over en årrække skal vi efteruddanne lærer og få kvaliteten i læreruddannelsen løftet, men det tager nogle år før de kommer ud og virker i folkeskolen," siger Jørgen Søndergaard og forsætter:

"Den tålmodighed er man nødt til at have," siger han.

Løkke: Vi skal mere end et trin op
Lars Løkke Rasmussen lagde på fredagens pressemøde på Ørestads Gymnasium afstand fra sin målsætning. Det er en løbende proces, forklarede statsministeren.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00