Interview: Mattias Tesfaye vil væk fra uddannelsesdebattens blinde vinkler

Med udsigt til en stor ekstra pose penge løfter børne- og undervisningsministeren lidt af sløret for regeringens planer for ungdoms- og erhvervsuddannelserne.

Regeringen vil hellere lave ændringer af specifikke ungdomsuddannelser end en stor reform. Det siger Mattias Tesfaye i et interview i forbindelse med regeringens kandidatudspil. Her taler han med uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).
Regeringen vil hellere lave ændringer af specifikke ungdomsuddannelser end en stor reform. Det siger Mattias Tesfaye i et interview i forbindelse med regeringens kandidatudspil. Her taler han med uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

1,35 milliarder kroner.

Så meget ekstra afsættes der til børn, unge og uddannelse, hvis det udspil til en kandidatreform, som regeringen fremlagde torsdag, bliver til virkelighed.

Mattias Tesfaye (S) deltog i præsentationen af udspillet med budskabet om, at reformudspillet skal ses i sammenhæng med regeringens øvrige ambitioner på uddannelsesområdet. Senere vil der komme udspil, som handler om grundskolen og erhvervsuddannelserne, slog han fast.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00