Thorning udpeget til international kommission

UDDANNELSE: Helle Thorning-Schmidt skal være med i en ny kommission, der skal arbejde for, at flere unge får adgang til uddannelse.

Thorning med Norges statsminister, Erna Solberg, som har været med til at sammensætte kommissionen.
Thorning med Norges statsminister, Erna Solberg, som har været med til at sammensætte kommissionen.Foto: Tobias Schwarz/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Mens Helle Thorning-Schmidt (S) venter på svar på, om hun skal være FN's næste flygtningehøjkommissær, er hun nu blevet medlem af en ny, international kommission.

International Commission on Financing Global Education Opportunity hedder kommissionen, der skal arbejde for større adgang til skolegang for alle verdens børn og unge.

Kommissionen er blevet til med støtte fra Norge, og den norske statsminister, Erna Solberg, har været med til at udpege medlemmerne.

Det bliver den tidligere britiske premierminister Gordon Brown, der skal stå i spidsen for arbejdet. Foruden ham og Helle Thorning-Schmidt sidder yderligere tre tidligere stats- og regeringsledere og tre nobelprismodtagere også i kommissionen.

Således er blandt andre den unge pakistanske uddannelsesforkæmper Malala Yousafzai, der skal sidde i ungdomspanelet, og tidligere formand for Europa-Kommissionen José Manuel Barroso med i arbejdet.

Kommissionen har et år til at lave den rapport med anbefalinger, som skal afleveres til FN's generalsekretær. Det første møde finder sted i næste uge i forbindelse med FN's generalforsamling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00