Om  
Poul Nyrup Rasmussen

Tidligere statsminister udnævnt til formand for EM for unge faglærte

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen er blevet udpeget som formand for europamesterskabet for unge faglærte, EuroSkills 2025, der skal afholdes i Herning.

Poul Nyrup er udpeget som formand for EuroSkills 2025.
Poul Nyrup er udpeget som formand for EuroSkills 2025. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Poul Nyrup Rasmussen (S) skal stå i spidsen for arbejdet med at arrangere europamesterskabet for unge faglærte i Danmark, EuroSkills 2025.

Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Den tidligere socialdemokratiske statsminister er udpeget som bestyrelsesformand af Børne- og Undervisningsministeriet og skal lede det nyoprettede selskab EuroSkills 2025 I/S, der skal stå for det officielle europæiske mesterskab for unge faglærte under 25 år.

"Det er et kæmpe event, vi skal afholde i Herning i 2025, og forberedelserne starter allerede nu. Derudover skal vi selvfølgelig bruge europamesterskaberne og alle de andre Skills-aktiviteter til at sætte endnu mere fokus på de gode muligheder en faglært karriere tilbyder de unge”, udtaler Poul Nyrup Rasmussen i pressemeddelelsen.

EuroSkills 2025 vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 45 fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere i Herning, hvor mesterskabet afholdes.

”Vi glæder os til at arbejde sammen om at samle alle aktører inden for erhvervsuddannelser i Danmark – og til at udvikle det bedste europamesterskab nogensinde i 2025," lyder det fra formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

SkillsDenmark, der repræsenterer Danmark i WorldSkills, har sammen med regeringen, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation ansøgt om værtskabet.

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år afholdt DM i Skills, der er danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Poul Nyrup Rasmussen

Protektor, Det Sociale Netværk/headspace Danmark, fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. formand, PES & LORC, fhv. MEP
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)