LEV: Fatalt at udsætte STU-revision

REVISION: Både Landsforeningen LEV og Liberal Alliance er dybt bekymrede over, at revisionen af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse nu bliver udsat. Hos Danske Handicaporganisationer mener man derimod, at en udsættelse kan betyde en bedre revision.
Landsforeningen LEV og Merete Riisager fra Liberal Alliance er bekymrede over, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini og et politisk flertal i Folketinget vil udskyde revisionen af STU til næste år.
Landsforeningen LEV og Merete Riisager fra Liberal Alliance er bekymrede over, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini og et politisk flertal i Folketinget vil udskyde revisionen af STU til næste år.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Alt for ofte bliver unge udviklingshæmmede mødt af "stangvareundervisning" uden hensyntagen til deres individuelle behov.

Sytter Kristensen
Landsformand, Landsforeningen LEV

Det vil være "meget uheldigt", hvis man fra politisk side udskyder en planlagt revision af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse for unge - også kendt som STU. Det mener Landsforeningen LEV, efter børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) sammen med et flertal af Folketingets partier har valgt at sætte en revision af uddannelsen på standby.

Uddannelsen blev vedtaget i Folketinget i 2007 og er målrettet unge under 25 år med enten fysisk eller psykisk handicap, som ikke kan tage en almindelig ungdomsuddannelse.

Ifølge aftalen skal uddannelsen revideres efter fem år - altså i år. Ministeren har dog ønsket at udskyde revisionen med et år, fordi der ifølge hende mangler både information og viden om uddannelsen. Blandt andet fordi blot 300 unge har gennemført uddannelsen, siden den blev sat i søen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00