Ugerevy: Efteruddannelse, elevfordeling og millioner og følgeforskning til FGU

OVERBLIK: Ugen bød blandt andet på udspil til opkvalificering, genoplivet debat om elevfordeling, følgeforskning og millioner til FGU og hjælp til EGU. Få overblik over ugen, der er gået.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremlagde onsdag regeringens opkvalificeringsudspil, der skal føre til, at flere ufaglærte uddanner sig.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremlagde onsdag regeringens opkvalificeringsudspil, der skal føre til, at flere ufaglærte uddanner sig.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Efteruddannelse og opkvalificering
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede onsdag regeringens opkvalificeringsudspil. Det skal med uddannelse og opkvalificering hjælpe de danskere, som har mistet deres job under coronakrisen.

”Det er et vigtigt skridt, for der er brug for, at ufaglærte bliver klædt på med højt specialiserede kompetencer, der kan varetage efterspørgslen på specifikke jobfunktioner," siger Lars Kunov, direktør hos Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, i en pressemeddelelse.

Udspillet byder blandt andet på en dagpengesats på 110 procent til ufaglærte ledige, som tager en erhvervsuddannelse. Læs mere om udspillet her.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00