V ønsker flere delmål for erhvervsuddannelserne

EUD: Venstre vil fastsætte måltal for antallet af unge på erhvervsskolerne, som skal tage eksempelvis en EUX eller gå på et talentspor. Men den diskussion kan man først tage, når man kender antallet af elever, der går på de forskellige linjer i dag, siger undervisningsminister Christine Antorini (S).
Venstres uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen, ønsker flere måltal for erhvervsuddannelserne.
Venstres uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen, ønsker flere måltal for erhvervsuddannelserne.Foto: Folketinget.dk
Per Bang Thomsen

Det handler ikke om, at vi vil til at detailstyre skolerne, men derimod om at vi ved at sætte nogle klare mål kan vise skolerne og parterne, hvor de skal bevæge sig hen.

Peter Juel Jensen (V)
Uddannelsesordfører
30 procent af de unge skal fremover vælge en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. Det måltal blev et bredt flertal af folketingets partier enige om i forbindelse med reformen af erhvervsuddannelserne.

Men spørger man Venstres uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen, er der brug for at fastsætte specifikke måltal for antallet af unge på erhvervsuddannelserne, der skal tage henholdsvis en EUX, gå på et talentspor eller et højniveauforløb.

"Som folketingspolitiker skal man have mulighed for at følge med i, hvordan reformen udvikler sig. Derfor havde jeg gerne set, at vi havde fastsat nogle konkrete delmåltal for de enkelte EUD-retninger," siger han.

Peter Juel Jensen mener, at delmålene vil kunne motivere de erhvervsskoler, som nu skal i gang med at implementere reformen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00