Om  
Ellen Trane Nørby

Venstre-profil genopstiller ikke til Folketinget

Tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Dermed må Venstres folketingsgruppe vinke farvel til endnu en profil.

Med Ellen Trane Nørbys (V) afsked, må Jakob Ellemann-Jensen (V) vinke farvel til endnu en Venstre-profil.
Med Ellen Trane Nørbys (V) afsked, må Jakob Ellemann-Jensen (V) vinke farvel til endnu en Venstre-profil.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

Efter at have været medlem af Folketinget i 17 år har Ellen Trane Nørby (V) besluttet ikke at genopstille til næste valg.

Det skriver den tidligere minister på Facebook.

"Jeg var 25, da jeg blev valgt, nyuddannet og med bagagen fuld af ideer. Nu siger kalenderen 42 og en masse erfaringer rigere. Ideerne, engagement og energien er der stadig, men efter næste folketingsvalg skal den bruges anderledes - og det ved jeg, at mine børn og familie også ser frem til," forklarer Ellen Trane Nørby i opslaget.

Hun forsætter:

"Jeg har dog også fra start lovet mig selv, at jeg skulle ud at arbejde med en masse andet - og ikke kun Folketinget."

Afskeden med Folketinget betyder ikke, at Ellen Trane Nørby er færdig i politik. Hun fortsætter således sit arbejde med kommunalpolitik i Sønderborg, hvor hun bor. Hun blev ved efterårets kommunalvalg anden viceborgmester og leder af Venstres byrådsgruppe i kommunen.

Trane Nørby er tidligere sundheds-, børne-, undervisnings- og ligestillingsminister, og med sin udmelding føjer hun sig til rækken af Venstre-profiler, der er stoppet i den igangværende valgperiode.

Karsten Lauritzen, Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg, Kristian Jensen, Tommy Ahlers, Britt Bager (K) og Marcus Knuth (K) har allerede forladt Venstres folketingsgruppe, mens Claus Hjort Frederiksen (V) ligesom Ellen Trane Nørby har fortalt, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

I Facebook-opslaget forklarer Ellen Trane Nørby, at hun er tryg ved at overlade kampen for et nyt politisk flertal med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen til andre kræfter.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

0:000:00