Viborg-rektor jubler over ny IB-uddannelse i Apple-land

INTERNATIONALT: Rektor på Viborg Katedralskole glæder sig over retten til at udbyde den internationale IB-uddannelse, og hans jyske rektorkollegaer hilser ham velkommen, selvom enkelte undrer sig over, at undervisningsministeren går stik mod anbefalingerne fra egne eksperter.

Det er nu muligt at tage en IB-uddannelse på ni offentlige skoler i Jylland.
Det er nu muligt at tage en IB-uddannelse på ni offentlige skoler i Jylland.Foto: Colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Fra og med august bliver den internationale IB-uddannelse nu udbudt på i alt 13 offentlige skoler, og af dem ligger i alt ni i Jylland. Det vækker undren hos enkelte rektorer på allerede godkendte IB-skoler, men på Viborg Katedralskole er glæden som ny IB-udbyder stor – og nyheden om udbuddet faldt næsten sammen med, at det kom frem, at den store internationale virksomhed Apple ville placere et datacenter nær byen og forventeligt tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft.

Og rektor på Viborg Katedralskole ”kan ikke få armene ned”:

”Jeg synes, de to nyheder passer helt fantastisk godt sammen. Inden Apple meldte sig på banen, oplevede vi stor interesse og efterspørgsel efter IB-uddannelsen, men nu, hvor Apple kommer til byen, er det godt nok heldigt med vores nye licens. For hvor der før var behov, kommer der i hvert fald et stort behov i nær fremtid,” siger rektor Helge Markussen og fortæller, at de allerede har 14 elever på venteliste og regner med at oprette den første IB-klasse med omkring 25 elever.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00