Debat

VUC: Vi skal fortsat lade HF være adgangsgivende

DEBAT: Alle, der vender tilbage til uddannelsessystemet, skal have mulighed for at læse videre. Derfor skal HF fortsat give adgang til videregående uddannelser, men HF skal samtidig styrkes. Sådan lyder VUC's anbefaling til politikerne, der lige nu forhandler gymnasiereformen. 

Ifølge VUC-ledere skal man styrke HF-uddannelsen, så endnu flere bliver kvalificerede til en videregående uddannelse.
Ifølge VUC-ledere skal man styrke HF-uddannelsen, så endnu flere bliver kvalificerede til en videregående uddannelse.Foto: Colourbox
Sara Ridder
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Per Skovgaard og Verner Rylander-Hansen
Hhv. formand for VUC Bestyrelsesforeningen og formand for Lederforeningen for VUC

Folketingets partier sidder lige nu og forhandler om en reform af de gymnasiale uddannelser. Der er meget, de er uenige om. En af de store udfordringer handler om HF. 

Vi vil gerne med dette indlæg appellere til politikerne om vigtigheden af, at HF fornyes.

Vi mener, der er brug for en holdbar og langsigtet reform, og for at HF får et fagligt løft.

Per Skovgaard og Verner Rylander-Hansen
Hhv. formand for VUC Bestyrelsesforeningen og formand for Lederforeningen for VUC

HF må ikke være en blindgyde
Det er afgørende, at en fornyet HF sikrer højere faglige niveauer i de bassale grundfag og de tilvalgsfag, der er nødvendige for at læse videregående uddannelser, med det bedst mulige resultat.

Fakta
Bland dig i debatten!
Skriv til [email protected]

HF-studenterne skal have den samme mulighed for at læse videregående uddannelser som dem, der tager en 3-årig uddannelse. Og de skal have det samme faglige fundament. At vælge HF må ikke medføre en ærgerlig og unødig blindgyde i uddannelsessystemet. Som det er nu, fortsætter ikke alle HF-studenter på en videregående uddannelse – det skal der nødvendigvis laves om på. Det er her politikerne kommer ind – de skal sørge for at styrke HF-uddannelsen.

HF er en unik mulighed for de mange – især voksne – der vælger at vende tilbage til uddannelsessystemet og tage en adgangsgivende eksamen. I det perspektiv skal HF give adgang til alle videregående uddannelser.

Det er ikke særlig langsigtet – hverken i forhold den ønskede sociale mobilitet i samfundet, den samfundsøkonomiske dagsorden eller for den enkelte kursist, at man skal supplere sin studentereksamen for at læse på et universitet.

Tag handsken op
Vi vil derfor gerne opfordre til, at forligsparterne kommer til enighed og finder frem til en reform af de gymnasiale uddannelser. Vi mener, der er brug for en holdbar og langsigtet reform, og for at HF får et fagligt løft. Der er ikke brug for, at politikerne med en reform besværliggør HF-studenternes adgang til de lange videregående uddannelser.

Vi opfordrer derfor til, at forligskredsen tager handsken op og lander et forlig. Det giver samfundsøkonomisk mening, at HF forbliver en fleksibel uddannelse for både de unge og de voksne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00