Ny temadebat: Hvor mange penge skal Danmark bruge på ulandsbistand?

Danmark har afsat 17 milliarder kroner til ulandsbistand i 2021. Niveauet er over OCED-gennemsnittet men relativt lavt set over de seneste 40 år. Hvor mange penge skal Danmark egentlig bruge i fremtiden? Det spørger Altinget Udvikling om i denne temadebat.

Forhenværende udviklingsminister Rasmus Prehn (S) besøger en danskstøtter drikkevandsforsyning i Burkina Faso. Men hvor mange penge skal Danmark bruge på ulandsbistand? Det spørger Altinget Udvikling om i denne debat.<br>
Forhenværende udviklingsminister Rasmus Prehn (S) besøger en danskstøtter drikkevandsforsyning i Burkina Faso. Men hvor mange penge skal Danmark bruge på ulandsbistand? Det spørger Altinget Udvikling om i denne debat.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

17 milliarder kroner. Så mange penge har Danmark afsat til ulandsbistand i 2021. Men skal vi i fremtiden bruge mere eller mindre? Det spørger Altinget Udvikling om i denne temadebat.

De 17 milliarder kroner svarer til 0,71 procent af vores BNP, og det er det laveste niveau for ulandsbistanden i 40 år. Også i 2020 var der afsat 0,71 procent af BNP, men en nylig opgørelse fra OECD viste, at Danmark brugte i alt 0,73 procent i 2020.

Selvom bistandsniveauet er relativt lavt sammenlignet med de seneste 40 år, har flere partier på det seneste slået på tromme for, at tallet fortsat er for højt.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00