Ny R-ordfører: Verdens fattigste skal ikke betale for klimabistanden

INTERVIEW: Når klimabistanden skal finansieres, skal det slås fast, at pengene ikke må komme fra udviklingsbistanden. Det er det vigtigste for Radikale, når der skal formuleres en ny udviklingspolitisk strategi.

Ud over at klimabistanden ikke må finansieres gennem udviklingsbistanden, mener Radikale også, at der i strategien skal være en ambition om at få selve udviklingsbistanden op på en procent af BNI. 
Ud over at klimabistanden ikke må finansieres gennem udviklingsbistanden, mener Radikale også, at der i strategien skal være en ambition om at få selve udviklingsbistanden op på en procent af BNI. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

En procent er et lille gebyr for at bidrage til en mere retfærdig verden. Det kan måske ikke ske med et slag, men det er målet for os, at vi skal i den retning.

Anne Sophie Callesen
Udviklingsordfører, Radikale

Står det til Radikales nyudnævnte udviklingsordfører, Anne Sophie Callesen, må finansieringen af klimabistanden ikke komme fra de penge, der allerede er øremærket til udviklingsbistand.

Det er et af de punkter, der står mest centralt for partiet i forbindelse med, at der skal formuleres en ny udviklingspolitisk strategi.

"Det skal ikke være sådan, at verdens fattigste skal betale for klimaregningen, som de i forvejen lever med konsekvenserne af, men ikke selv er skyld i. Det er vores førsteprioritet," siger hun.

0:000:00