Ny SF-ordfører om udviklingsbistand: Vi skal have hænderne op af lommen

INTERVIEW: SF’s nye folketingsmedlem Halime Oguz vil styrke indsatsen i nærområderne, men ønsker ikke at gøre det på bekostning af den langsigtede udviklingsbistand. Desuden ser hun gerne, at Danmark lever op til tidligere forpligtelser, når det gælder klimabistand.  

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Niels Frederik Rickers

Man kan ikke sige som politiker, at man gerne vil styrke nærområderne og lave en Marshallhjælp i afrikanske lande, hvis man ikke også er villig til at få hænderne op af lommen og hæve udviklingsbistanden.

Halime Oguz (SF)
Ordfører for international udvikling

Når SF’s nye ordfører for international udvikling, Halime Oguz, kigger på den udviklingspolitiske debat i Danmark, er der særligt én ting, der irriterer hende. Faktisk provokerer det hende direkte.

”Man kan ikke sige som politiker, at man gerne vil styrke nærområderne og lave en Marshallhjælp i afrikanske lande, hvis man ikke også er villig til at få hænderne op af lommen og hæve udviklingsbistanden. Ellers er det bare et retorisk kneb,” lyder det fra den nyligt folkevalgte SF’er.

I sommerens fælles politiske forståelse indgik S-regeringen og støttepartierne SF, Radikale og Enhedslisten blandt andet en aftale om at tage initiativ til en ”ny udviklingspolitisk strategi, hvor øget klimabistand står centralt”.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00