Om  
Esben Lunde Larsen

Tidligere Venstre-minister får job i Verdensbanken

Esben Lunde Larsen har fået nyt job hos Verdensbanken i Washington. Han har tidligere været miljø- og fødevareminister og uddannelses- og forskningsminister.

Esben Lunde Larsen har i flere år arbejdet i Washington. Nu har han&nbsp;fået job hos Verdensbanken.<br>
Esben Lunde Larsen har i flere år arbejdet i Washington. Nu har han fået job hos Verdensbanken.
Foto: Phillip Parker/AP/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Tidligere Venstre-minister Esben Lunde Larsen har fået nyt job som senior landbrugsspecialist hos Verdensbanken.

Det skriver han i et opslag på Linkedin.

"Jeg er ydmyg og taknemmelig for muligheden for at være en del af denne fantastiske organisation og bidrage til at skabe en mere bæredygtig fødevarefremtid," skriver han.

Esben Lunde Larsen var uddannelses- og forskningsminister fra 2015 til 2016 og miljø- og fødevareminister fra 2016 til 2018.

Læs også

Derefter flyttede han til Washington og startede som fellow i den grønne tænketank World Ressources Institute, hvor han senere blev direktør for tro og bæredygtighed. I 2022 forlod han tænketanken for at studere i Israel.

Nu skal han arbejde for Verdensbanken, hvis hovedkvarter ligger i Washington D.C.

"Verdensbanken yder et utroligt arbejde rundt om i verden og bidrager til bæredygtig udvikling med al dens ekspertise og meget dygtige medarbejdere," skriver Esben Lunde Larsen.

Han var medlem af Folketinget fra 2011 til 2018, hvor han blandt andet var medlem af Europaudvalget, Miljøudvalget, Uddannelses- og Forskningsudvalget og Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Esben Lunde Larsen har desuden været medlem af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune og har en kandidatgrad teologi fra Københavns Universitet og en erhvervs-ph.d.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esben Lunde Larsen

Senior landbrugsspecialist, Verdensbanken, fhv. miljø- og fødevareminister, uddannelses- og forskningsminister og MF (V)
cand.theol. (Københavns Uni. 2008), ph.d. (Københavns Uni. 2013)

0:000:00