KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Maria Sofie Petersen

forEnhedslisten – De Rød-Grønne
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Studerende
  • Kommunalvalg 2021

29 år

Bachelor-/diplomuddannelse

VALGRESULTAT

Maria Sofie Petersen valgt med 1.326 stemmer i København

Maria Sofie Petersen fik 1.326 personlige stemmer ved kommunalvalget 2021, hvor hun var opstillet for Enhedslisten i Københavns Kommune. Enhedslisten fik 15 mandater i Københavns Kommune.


Kommunen er inddelt i 53 afstemningsområder. Maria Sofie Petersens personlige stemmer fordeler sig på samtlige kommunens valgsteder. Flest stemmer (131) fik hun i 6. Syd og færrest (to) i 7. Nord.


3 % af partiets personlige stemmer
Enhedslisten fik 24,6 % af stemmerne i København, 6,2 procentpoint mere end ved 2017-valget og 17,3 procentpoint mere end på landsplan. Halvdelen af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 29 opstillede kandidater, heraf gik 3 % til Maria Sofie Petersen.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Jeg stiller op til kommunalvalget da jeg vil gøre op med den sociale ulighed der hersker i København. Jeg bruge det arbejdsgiver ansvar København har til at gå forrest i kampen for ligeløn mellem kønne. Jeg vil sikre at vi overholder den aftale der er om at København skal være co2 neutral i 2025. jeg vil sikre minimums normeringer i daginstitutionerne betyder faglært personale hele dagen.

Politiske mærkesager

Ligestilling

Københavns kommune er Danmarks største arbejdes giver og med det ligger der et stort ansvar. Vi må forsøge at tage et opgør med 1969 tjeneste mands reformen på kommunalt plan. Vi skal selvfølgelig også gå forrest i kamp mod sexisme og sexchikane på arbejdes plads. Samtidig bliver vi også nød til at kigge på vores natte liv, hvor kvinder og lgbt+ personer føler sig utrygge.

Socialretfærdighed

Vi skal styrke den social -og sundheds indsatsen. Konkret betyder sikker herbergs pladser, give hjælp til dem der står udenfor arbejdsmarked fremfor, at presse dem og gøre dem syge. Øge hjemmeplejen for vores udsatte og ældre. Stoppe sammenlægning af diabetes centrene, og andre besparelser på sundheds området, og i stedet skabe flere sundhedshuse, hvor alle har lige muligheder for at bruge dem.

Klima og miljø

Klimaet og miljø skal tænkes med i alt hvad vi gør i kommunen det indebærer: alt hvad der bygges i København skal der være store miljø krav til. Vi skal udvide vores affalds sortering og lave bedre affalds anlæg. Vi skal stoppe byggeriget af den kunstige ø Lynetteholm. Vi skal byen mere cykelvenlig, og vi skal havde gratis offentlig tranport. Vi skal blive selvforsynende med klima venlig energi.

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

At vi skaber en mangfoldig og grøn by, der er inkluderende for lgbt+ personer, alle etniciteter, -køn, og -aldre. Hvor studerene og familier uden en kæmpe indtægt har råd til at bo. Hvor vi lukker de dyre jobcentre som mistænkeliggøre syg og arbejdsløse, og i stedet giver folk real mulighed for, at få hjælp til arbejde og fred til dem der er syge. Den grønne dagorden kommer før besparelser.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Line Barfod

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Miljø/Klima
Arbejdsmarked
Social

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Maria Sofie Petersen

Rosa Luxemburg

Hvem er din favorit musikartist/band

Maria Sofie Petersen

David Byrne

Hvad er din favoritfilm

Maria Sofie Petersen

Flugt

Hvem er din favoritforfatter

Maria Sofie Petersen

Reinout Bosch

Hvad er dit favorit TV-program

Maria Sofie Petersen

Deadline

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Maria Sofie Petersen

Men - en podcast fra Boston universitets radio

Hvad er din favoritsport

Maria Sofie Petersen

Yoga

Hvad er din favorit rejsedestination

Maria Sofie Petersen

Paris

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00