KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Annika Smith

forSF - Socialistisk Folkeparti
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Byråds- eller regionsrådsmedlem
  • Kommunalvalg 2017
  • Kommunalvalg 2021

47 år

Kandidat-/masteruddannelse

VALGRESULTAT

Annika Smiths 1.002 personlige stemmer afgørende for genvalg

Annika Smith fik 1.002 personlige stemmer ved kommunalvalget 2021, hvor hun var opstillet for SF i Københavns Kommune. SF fik seks mandater i Københavns Kommune.


Annika Smith var placeret som nummer syv på SFs liste, men sprængte listen ved at opnå et højere personligt stemmetal end partifællerne Anna Overlund og Klaus Mygind, der fik hhv. 441 og 441 stemmer. Annika Smiths personlige stemmetal var således afgørende for, at hun blev valgt.


Kommunen er inddelt i 53 afstemningsområder. Annika Smiths personlige stemmer fordeler sig på samtlige kommunens valgsteder. Flest stemmer (53) fik hun i 9. Øst og færrest (to) i 7. Nord.


Beskeden tilbagegang i personligt stemmetal
Ved kommunalvalget i 2017 blev Annika Smith valgt med 1.138 personlige stemmer, det svarer til en tilbagegang på 136 stemmer.


SF fik 11,0 % af stemmerne i København, 2,7 procentpoint mere end ved 2017-valget og 3,4 procentpoint mere end på landsplan. 63 % af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 24 opstillede kandidater, heraf gik 5 % til Annika Smith.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Som SF’s socialordfører på rådhuset kæmper jeg for, at byens udsatte, psykisk sårbare og handicappede får en værdig tilværelse og en bedre retssikkerhed. Vi har også behov for flere pædagoger i daginstitutionerne og for at få udbredt gratis psykologhjælp - især til det store antal unge med angst og depression. Mit hjerte banker for at skabe lighed og social retfærdighed. Derfor genopstiller jeg.

Politiske mærkesager

Solidaritet med de udsatte, psykisk sårbare og handicappede borgere

Jeg har arbejdet som frivillig på værestedet Reden og er optaget af at komme den illegale kvindehandel, hjemløsheden og stofmisbruget i byen til livs. Handicappede og psykisk syge skal også modtage den hjælp, de har brug for og ret til. Vi skal genoprette handicapområdet økonomisk og bekæmpe fejlene i sagsbehandlingen. Og blive bedre til at gribe patienter, der udskrives fra regionspsykiatrien.

Gratis psykologhjælp

Flere og flere unge mistrives i en sådan grad, at de skader, sulter og skærer i sig selv. SF har derfor sikret gratis psykologhjælp til unge, men ventetiden er for lang: Jeg vil kæmpe for flere angst-, depressions- og stressklinikker – og også for gratis psykologhjælp til voksne. Forsøg i England viser, at hjælpen tjener sig selv ind mange gange i form af færre sygemeldinger og højere trivsel.

Et godt børneliv

Det føles utrygt at aflevere sit barn i en daginstitution, hvor der ikke er nok personale til at give børnene nærhed, trøst, ro, leg og læring. Derfor er behovet for minimumsnormeringer i samtlige institutioner i byen akut og vigtigt. Vi skal også øge andelen af faguddannet personale, opspore og hjælpe udsatte børn tidligere og erstatte kæmpeinstitutioner med små og overskuelige institutioner.

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

Jeg har mange visioner for byen, men en af de vigtigste er, at København skal gøre som Finland og afskaffe hjemløshed via "housing first-metoden": Vi ved, at det er muligt og kan betale sig både menneskeligt og økonomisk. Men den politiske vilje - til bl.a. at skaffe billige boliger og give huslejetilskud uden modregning i kontanthjælpen - mangler desværre. Det vil jeg have lavet om på.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Jeg ønsker flest mulige borgmesterposter til SF

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Børn/Skole
Social

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Annika Smith

1) Islands tidligere (og verdens første åbent homoseksuelle) regeringslederJóhanna Sigurðardóttir. 2) NATOs generalsekretær og Norges tidligere statsminister Jens Stoltenberg.

Hvem er din favorit musikartist/band

Annika Smith

Eivør

Hvad er din favoritfilm

Annika Smith

Der er mange

Hvem er din favoritforfatter

Annika Smith

William Heinesen

Hvad er dit favorit TV-program

Annika Smith

Der er mange

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Annika Smith

Genstart

Hvad er din favoritsport

Annika Smith

Løb, karate

Hvad er din favorit rejsedestination

Annika Smith

Færøerne

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00